KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Co w trawie piszczy

W dniu 8 maja 2019 r., grupy ,,Ważki” i ,,Motylki” uczestniczyły w musicalu profilaktycznym ,,Co w trawie piszczy, czyli w grupie siła” w Teatrze DOM. Przedszkolaki  poznały pracowitą mrówkę, rozmarzonego konika polnego, biedronkę dbającą o wygląd, muchę z zezem, a nawet pająka, który miał osiem nóg zamiast sześciu.  A wszystko po to, aby  przekonać się, że chociaż wszyscy tak bardzo się od siebie różnią, to wspólnymi siłami mogą pokonać wszelkie trudności i dokonać czegoś naprawdę wielkiego. Walorami sztuki były zaskakujące zwroty akcji, kolorowe kostiumy, dowcipne dialogi oraz poruszająca muzyka.

To wszystko sprawiło, że widzowie przenieśli się w ciekawy świat owadów, aby uświadomić sobie doniosłą rolę współpracy i wzajemnej pomocy, przyjaźni, akceptacji inności i siłę płynącą z podejmowania wspólnych działań i decyzji.