KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kącik rodzica


Drodzy Rodzice!

Z okazji Dnia Książki i Praw Autorskich nasze przedszkole zorganizowało akcję ,,Przyjaciele książek’’ propagującą czytelnictwo wśród przedszkolaków. W ramach akcji poznamy historię powstawania książki, historię druku oraz wymienimy się doświadczeniami na temat ulubionych grupowych książeczek.  Stworzymy również własne książeczki na tematy związane z ekologią, higieną i zdrowiem. 
Na naszej stronie internetowej powstanie kącik ,,Polecamy książki’’ w którym będziemy umieszczać propozycje nauczycieli oraz rodziców dotyczące ukochanych książek dzieci i innych wartych uwagi propozycji czytelniczych.  W związku z naszą akcją prosimy o zdjęcie ulubionej książki Waszego dziecka wraz z krótkim komentarzem, dlaczego ją polecacie. Zdjęcia oraz opis prosimy wysyłać na emaila:  n.maranda@pm12.elodz.edu.pl
 
 

 

Szanowni Państwo,
poniżej informacja o przedszkolach dyżurujących w lipcu i sierpniu 2021 roku.
Zapisy dzieci na miesiące lipiec - sierpień 2021 r. będą przyjmowane w terminie od 4 do 28 maja 2021 r.
Karty zapisu do przedszkola można pobrać w placówce od 4 maja.
 

 


 

INFORMACJA

 Nasze przedszkole nawiązało współpracę z Polskim Czerwonym Krzyżem, który prowadzi zbiórkę tekstyliów do specjalnie oznaczonych pojemników. PCK gromadzi w nich tekstylia, a środki pozyskane ze sprzedaży zebranych ubrań, pościeli itp. przeznacza na obsługę projektów pomocowych i edukacyjnych oraz bieżącą działalność statutową. Projekt wspiera krajową ekologię i pomaga utrzymać czystość w miastach i wsiach. Zachęcamy do współpracy. Pojemniki już są umieszczone na terenie naszego przedszkola.

 


 

Drodzy Rodzice!

Z radością informujemy, że nasze przedszkole dołączyło do akcji "Zostań Super Zakrętakiem" realizowanej przez Stowarzyszenie „Łódzkie Hospicjum dla Dzieci – ŁUPKOWA”. To ekologiczne przedsięwzięcie, które dzięki łatwej segregacji odpadów, w postaci zbiórki zakrętek, będzie wspierać podopiecznych Hospicjum w urzeczywistnianiu ich marzeń. Jedna plastikowa zakrętka nie jest w stanie nic zdziałać, ale wrzucona do pojemnika akcji “Zostań Super Zakrętakiem” staje się cennym wkładem w budowanie i realizację marzeń pacjentów Łódzkiego Hospicjum dla Dzieci – ŁUPKOWA. Jedna osoba średnio jest w stanie zebrać kilka-kilkanaście kilogramów rocznie, ale jeśli połączymy siły to akcja ma szansę przynieść mnóstwo uśmiechu i radości podopiecznym hospicjum. Zebrane zakrętki prosimy przekazywać dzieciom, które później wrzucą je do specjalnego pojemnika znajdującego się w przedszkolu.

"Dołącz do nas, wrzuć zakrętkę i zostań Super Zakrętakiem"

 


 

 

WAŻNE!!!

OD1 LUTEGO 2021 r.można składać przez INTERNET wnioski o przyznanie świadczenia wychowawczego „500+” na nowy okres świadczeniowy rozpoczynający się od 1 czerwca 2021 r.   

Wnioski można składać za pośrednictwem:

  • systemów teleinformatycznych banków
  • portalu informacyjno-usługowego emp@tia: empatia.mpips.gov.pl
  • platformy usług elektronicznych ZUS: zus.pl/pue

         Od 1 kwietnia 2021 r. będzie można składać wnioski drogą tradycyjną (papierową) w punktach przyjęć wniosków Centrum Świadczeń Socjalnych w Łodzi.

Szczegółowe informacje można uzyskać w Centrum Świadczeń Socjalnych w Łodzi
www.css.samorzad.lodz.pllub pod numerem telefonu 042 638 59 69

Pamiętaj !

Ustalenie prawa do świadczenia oraz wypłata zależy od terminu złożenia prawidłowo wypełnionego i kompletnego wniosku:

Miesiąc złożenia wniosku

Miesiąc rozpatrzenia wniosku i wypłaty świadczenia

Luty 2021

do 30 czerwca 2021

Marzec 2021

Kwiecień 2021

Maj 2021

do 31 lipca 2021

Czerwiec 2021

do 31 sierpnia 2021

Lipiec 2021

do 30 września 2021

Sierpień 2021

do 31 października 2021