KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Majowe sporty

W ramach XI Europejskiego Tygodnia Sportu dla Wszystkich, nasze przedszkolaki wraz z wychowawcami  wzięły czynny udział  w zabawach i zajęciach ruchowych na świeżym powietrzu. Wszystkie aktywności ruchowe zostały zorganizowane w pobliskim Parku Zdrowie i na Stadionie Kolejarz. Dzieci miały możliwość doskonalić zręczność, zwinność, wytrzymałość i siłę. Oprócz rozwoju umiejętności motorycznych była to dobra okazja do kształtowania odpowiedzialności, zdyscyplinowania i gry fair play, tak ważnych w zabawach zespołowych.

Pamiętajmy, jak ważny jest ruch w życiu każdego człowieka, bez względu na wiek.

Kontynuując nasze sportowe zmagania, w ramach projektu regionalnego ,,Bądź zuch i chwat, poznawaj z Łodzikiem świat!”, przedszkolaki z grupy ,,Ważek” zaprosiły dzieci z poleskich przedszkoli, do udziału  w ,,Maratonie z Łodzikiem 2019”.  Dzięki uprzejmości Prezesa Stadionu Kolejarz, maraton został zorganizowany na przepięknie położonym stadionie, w Parku Zdrowie. Atmosfera podczas wydarzenia  była doskonała, humory dopisywały  wszystkim przedszkolakom, a każde zaangażowanie w grę lub zabawę miało pozytywny wpływ na rozładowanie energii wewnętrznej. 

Aby uwiecznić nasze wydarzenie zrobiliśmy pamiątkowe zdjęcia, które będą nam przypominały o dobrej zabawie na świeżym powietrzu.