KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

DataMałe co niecoI ŚniadanieII ŚniadanieObiad
27.09.2021

owoc

Angielka z masłem, dżem, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną słodzona miodem

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo razowe z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek zielony, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten.

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami, ryż polewą jogurtową z jagodami, herbata miętowa

Alergeny: seler, gluten, mleko.

28.09.2021

owoc

Bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa na mleku, herbata z cytryną słodzona miodem

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo z masłem, pasta z wędliny, ogórek zielony, herbatka z cytryną

Alergeny: mleko, gluten, gorczyca

Zupa ryżowa, ziemniaki z koperkiem, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot

Alergeny: seler, gluten, mleko.

29.09.2021

sok

Angielka z masłem, sałata, pomidor, ser żółty, płatki ryżowe na mleku, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo wieloziarniste z masłem, wędlina wieprzowa, papryka czerwona, herbata z cytryną

Alergeny: mleko, gluten

Zupa szczawiowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, porcja mięsa w sosie pieczeniowym, ogórek kiszony, kompot

Alergeny: seler, gluten, mleko.

30.09.2021

owoc

Bułka wieloziarnista z masłem, wędlina drobiowa, sałata, pomidor, kawa orkiszowa na mleku, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten.

Budyń czekoladowy, ciasteczko, herbata z cytryną

Alergeny: mleko, gluten, 

Zupa jarzynowa z ziemniakami, kluski śląskie z mięsem, surówka z kiszonego ogórka z marchewką, kompot

Alergeny: seler, gluten, mleko.

01.10.2021owoc

 

Bułka kajzerka z masłem, serek almette, pomidor, kawa na mleku, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo z masłem, leczo, herbata miętowa

Alergeny: mleko, gluten

Barszcz czerwony zabielany z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Alergeny: gluten, mleko, ryba.