KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

DataMałe co niecoI ŚniadanieII ŚniadanieObiad
26.10.2020

owoce sezonowe

Bułka kajzerka z masłem, powidła jagodowe, płatki  żytnie na mleku, herbata z cytryną słodzona miodem

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo razowe z masłem, wędlina wieprzowa, pomidor, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten.

Barszcz ukraiński z ziemniakami, spaghetti, ogórek kiszony, mięta

Alergeny: mleko, gluten, seler.

27.10.2020

owoce sezonowe

Bułka beniaminka z masłem, ser żółty, sałata, kawa na mleku, herbata z cytryną słodzona miodem

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo z masłem, parówka z szynki parzona, ketchup, papryka czerwona, mięta.

Alergeny: mleko, gluten.

Manna na rosole, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, mizeria, kompot wiśniowy

Alergeny: mleko, gluten, seler.

28.10.2020

owoce sezonowe

Bułka kajzerka z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, płatki czekoladowe  na mleku, herbata z cytryną słodzona miodem

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo wieloziarniste z masłem, wędlina drobiowa, papryka czerwona,  herbatka owocowa

Alergeny: mleko, gluten.

Zalewajka z białą kiełbasą i ziemniakami, kasza gryczana, porcja mięsa w sosie, buraczki, kompot wieloowocowy

Alergeny: mleko, gluten, seler.

29.10.2020

owoce sezenowe

Angielka z masłem, miód, kakao na mleku, herbata z cytryną

Alergeny: mleko, gluten.

 

Pieczywo z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbatka z cytryną

Alergeny: mleko, gluten.

Zupa koperkowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, pulpet w sosie pomidorowym, ogórek konserwowy, kompot śliwkowy

Alergeny: mleko, gluten, seler.

30.10.2020

owoce sezonowe

Pieczywo razowe z  masłem, wędlina wieprzowa, papryka konserwowa, płatki kukurydziane na mleku, herbata z cytryną słodzona miodem

Alergeny: mleko, gluten.

Drożdżówka z kruszonką,

Alergeny: mleko, gluten.

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny, surówka z kapusty kiszonej, kompot truskawkowy

Alergeny: mleko, gluten, seler, ryby, jaja