KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

DataMałe co niecoI ŚniadanieII ŚniadanieObiad
14.06.2021

owoc

Angielka z masłem, konfitura, płatki żytnie na mleku, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten

Manna na mleku z sokiem malinowym, herbatka z cytryną

Alergeny: mleko, gluten

Barszcz ukraiński z ziemnikami, pampuchy, polewa jogurtowa z owocami, kompot

Alergeny: mleko, seler

15.06.2021

owoc

Angielka z masłem, wędlina wieprzowa, pomidor, bawarka na mleku, herbata z cytryną 

Alergeny: mleko, gluten

Bułka kajzerka z masłem, ser żółty, pomidor, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten

Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami, kasz gryczana, porcja mięsa w sosie myśliwskim, ogórek małosolny, kompot

Alergeny: mleko, seler, gluten

16.06.2021

sok

Pieczywo zwykłe z masłem, pasta z jajka, szczypiorek, muesli na mleku, herbata ziołowa

Alergeny: mleko, gluten

Pieczywo wieloziarniste z masłem, frankfurterka parzona, ketchup, musztarda, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten

Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, potrawka z kurczaka, buraczki, kompot

Alergeny: mleko, seler, gluten

17.06.2021

jogurt owocowy

Bułka z ziarnami z masłem, wędlina wieprzowa, sałata, pomidor, kawa na mleku, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten

Pieczywo razowe z masłem, pasta z ryby, herbata z cytryną

Alergeny: mleko, gluten, ryby

Zupa ziemniaczana na wędzonce, spaghetti,  kompot wieloowocowy

Alergeny: mleko, seler, gluten

18.06.2021owoc

Pieczywo wieloziarniste z masłem, wędlina drobiowa, sałata, zupa mleczna, herbata zielona

Alergeny: mleko, gluten

 

Koktajl z owoców, herbatka z cytryną

Alergeny: mleko, gluten

Krupnik z kaszy jęczmiennej na wędzonce, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Alergeny: mleko, seler, gluten, ryby, jaja